Így szabadítsd meg az otthoni ivóvizet a mikroműanyagoktól - döbbenetes, mit művelnek testünkkel!

Talán már te is hallottál a mikroműanyagokról, amelyek manapság komoly aggodalmat vetnek fel. Az apró műanyagrészecskék jelenléte a vízben és az élelmiszerekben egyre növekszik, ezért nem meglepő, hogy egyre többen igyekeznek tenni ellenük.

Érdemes megszabadulni tőlük

A mikroműanyagok egészen apró, szemmel láthatatlan részecskék, melyek sajnos egyre nagyobb mértékben vannak jelen az általunk fogyasztott vízben és élelmiszerekben. Ezek a parányi műanyagrészecskék oxidatív stresszt és gyulladásokat idézhetnek elő a szervezetünkben, így mindenképpen tanácsos lehetőség szerint megszabadulni tőlük, de legalább minimálisra csökkenteni számukat. A jó hír, hogy a Guangzhou Medical University és a Jinan University kutatói szerint létezik egy módszer, mellyel csökkenthetjük a vízben lévő mikroműanyagok számát. Olvass tovább, ha kíváncsi vagy, hogyan!

A kutatók a kemény és a lágy vizet is megvizsgálták a bennük lévő mikroműanyagokat tekintve. Az eljárás során felforralták, majd leszűrték a vizet, az eredmények pedig egészen döbbenetesek voltak. Néhány esetben a forralást és szűrést követően a mikro- és nanoműanyagok akár 90%-a is eltávolításra került.
Kattints a további képekért!

Az egészséges étrend, a megfelelő folyadékbevitel és a rendszeres testmozgás nagyon fontos tényezők az emésztés szempontjából, olykor azonban egy kis plusz segítséggel is hozzájárulhatunk az egyik legfontosabb testi folyamat serkentéséhez.

Leadfotó: Unsplash, forrás: sciencealert.com

Oldalak

Video Bemutatjuk a 2024-es Inspiráló Nők Díj jelölőbizottságát
Lifestyle
A túlzott cukorfogyasztás számos módon befolyásolhatja az életminőségedet, de ha időben felismered a jeleket, könnyedén változtathatsz az étrendeden, hogy egészségesebb és kiegyensúlyozottabb legyél.
Lifestyle
Az alábbi betegségeknél akár jelentős enyhülést is hozhatnak a gyógyvizes fürdőkúrák.
Sztárok
Jason Momoa és Lisa Bonet ritkán látott fia, a 15 éves Nakoa-Wolf ha akarná, sem tudná letagadni édesapját, sőt: a tinédzser egy az egyben úgy néz ki, mint az Aquaman sztárja.