Így szeleteld a hagymát könnyezés nélkül - ezentúl sosem fogod másként aprítani a zöldséget!

A hagyma az egyik legalapvetőbb élelmiszer, melyet rengeteg fogás elkészítéséhez használunk, ám mindannyian tudjuk, milyen kellemetlenségeket is tud okozni a szeletelése.

Soha többé könnyek!

A hagymavágás közbeni könnyezés minden konyhatündér rémálma. Bár az ízletes hagyma kiváló alapanyag számos ételhez, az elkészítése gyakran jár a szemek kellemetlen könnyezésével. Az évek során az emberek számtalan különféle trükköt fejlesztettek ki annak érdekében, hogy megelőzzék a könnyezést a hagymavágás során. A módszerek között vannak egyszerű, otthoni megoldások, melyeket te is könnyedén kipróbálhatsz. Akadnak, akik a rágózásra esküsznek, mások pedig nem vágnak hagymát, mielőtt megfelelően le nem hűtötték volna. Ha kíváncsi vagy, mely praktikával kerülheted el leghatékonyabban, hogy szemeid minden hagymavágás alkalmával könnyezzenek, olvass tovább, eláruljuk!

Egyesek úgy vélik, a kenyér lehet a megoldás a hagymaszeletelés közbeni könnyezés ellen. Amikor egy darab kenyeret veszünk a szánkba, annak porózus szerkezete felszívja a levegőben lévő irritáló anyagokat, amelyek a hagyma vágása során szabadulnak fel. Ezáltal a kenyér megakadályozza, hogy ezek az anyagok a szembe kerüljenek, csökkentve a könnyezést.
Kattints a további képekért!

Ha te is unod már, hogy a gyönyörű virágjaid és a kertben termesztett növényeid idegen macskák áldozatául esnek, akkor érdemes beszerezned ezt a nem mérgező gyógynövényt, amely végleg elriasztja a területeden ólálkodó szőrgombócokat.

Leadfotó: 123rf, forrás: thedailymeal.com

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Fashion&Beauty
Az újabban színésznői képességeit is szívesen megcsillantó énekesnő ismét látványos stílusváltásával keltett nagy figyelmet.
Utazás
Borult ég, erős széllökések és nagy mennyiségű csapadék: nem vár ránk idilli időjárás a hét közepén.
Sztárok
Vilmos herceg nagyon művelt, képzett és tájékozott előkelőség, aki számos dologhoz ért, ráadásul van egy kevésbé ismert tehetsége, ami bár nem túl hasznos, felesége mégis odáig van érte.