Leleplezték a rejtélyt a C-vitaminról, nem árt vigyázni

Ha túl sokat szedünk a C-vitaminból, akkor több kárt okozunk vele, mint hasznot.

Ezt is felelősséggel érdemes bevinni a szervezetbe

Rengetegen betegek mostanság, hogy belendült alaposan a téli időszak. A koronavírus is visszatért, de nem olyan szintű a járvány, mint anno, és a tünetek is csak influenza jellegűek, szóval nincsen szükség intézkedésre.

Mi persze tehetünk ellene, és nem is árt több vitamint bevinni a szervezetbe, azonban fontos a mértékletesség.

Anno 1937-ben a Nobel-díj Bizottság Szent-Györgyi Albertnek ítélte az orvosi és fiziológiai díjat a biológiai égés folyamatával kapcsolatos felfedezései, különösen a C-vitaminnal (aszkorbinsav) és fumársav katalizátorral végzett kutatómunkája elismeréseképpen. Ugyebár Norman Haworth közben kémiai Nobel-díjat kapott a C-vitamin szerkezetének meghatározásáért.

Ez ugye nagyon fontos is, hogy mindig megfelelően működjön az immunrendszerünk. Viszont akár árthat is? A galériánkból minden kiderül.

Az aszkorbinsav nem csak az őszi-téli időszakban nélkülözhetetlen a szervezet számára. Egész évben nagy szerepet tölt be a porcok, az izmok megfelelő működésében, a kollagéntermelésben és a szervezet védelmében a betegségekkel szemben, mivel antioxidáns hatású. Nagy szerepet játszik a fertőzésekből való felépülésében is.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Flickr – illusztráció

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Utazás
Az asztrofotós felvétele október 15-én készült, és gyorsan bejárta a teljes magyar internetet.
Lifestyle
Noha a hónap végéig várnunk kell a Halloweenre, nem árt, ha már most felidézzük az ünnep utánozhatatlan hangulatát!
Lifestyle
Bár a beltéri randi nem mindig az első számú választás, ha kreatívan állunk hozzá, rengeteg lehetőség van, hogy a közös otthoni időt is különlegessé tegyük. Ezek az ötletek nemcsak szórakoztatóak,...