73 évesen már felismerhetetlen a 60-as évek szexszimbóluma: így néz ki most Twiggy, az egykori sztármanöken

Twiggyt, azaz Lesley Hornbyt a 60-as években mindenki imádta és másolta: a kor legmenőbb manökenje volt akkor ő, akinek megjelenése átalakította az egész divatvilágot.

Megöregedett, de a mosolya a régi

Szinte nincs olyan ember, aki ne hallott volna már legalább egyszer Twiggy nevéről: ő volt az 1960-as évek sztármanökenje, aki divatba hozta a soványságot, valamint akinek megjelenése teljesen felforgatta és átalakította a divatvilágot. Twiggy Lesley Hornby néven látta meg a napvilágot 1949-ben: édesanyja pénztárosként dolgozott egy áruházban, apja pedig ács volt, így a család meglehetősen szűkös anyagi körülmények között élt. Ott spóroltak, ahol csak tudtak: Twiggy anyja megtanította őt és két nővérét varrni, így a lányok maguknak készíthették a ruháikat. Twiggy kezdetben egyik testvére fodrászszalonjában kezdett dolgozni, de tevékenykedett egy ideig bolti eladóként és nyomdai alkalmazottként is, mígnem 1966-ban felfedezték őt. Galériánkban mutatjuk, hogy fest most a 60-as évek legkeresettebb manökenje, aki idén szeptemberben már 74 éves lesz!

Mint már említettük, Lesleyt 1966-ban fedezték fel, ekkor kezdte használni gyermekkori becenevét, a Twiggyt. Ugyanebben az évben az év arca lett, frizuráját és egyedi sminkjét pedig ezrek kezdték másolni.
Kattints a további képekért!

Ma már biztosan te is elmennél az utcán Christina Ricci mellett, akit Wednesday karaktere tett világszerte ismertté az Addams Family-ből.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Utazás
Az asztrofotós felvétele október 15-én készült, és gyorsan bejárta a teljes magyar internetet.
Lifestyle
Noha a hónap végéig várnunk kell a Halloweenre, nem árt, ha már most felidézzük az ünnep utánozhatatlan hangulatát!
Lifestyle
Bár a beltéri randi nem mindig az első számú választás, ha kreatívan állunk hozzá, rengeteg lehetőség van, hogy a közös otthoni időt is különlegessé tegyük. Ezek az ötletek nemcsak szórakoztatóak,...