Hihetetlen, mit tartalmazhat nyomokban a kenyér: gusztustalan összetevő is előfordulhat az egyes fajtákban
Legalábbis ezt állítja egy vegán nő, aki közel 50.000 követővel rendelkezik a TikTok-on.
Vajon mi igaz ebből?
A kenyeret a világ minden részén fogyasztják, nem véletlenül: a gabonafélék, illetve kukorica lisztjéből sült erjesztett tészta a mai világban alapvető néptápláléknak számít, aminek megannyi formája létezik már manapság. A fehér kenyeret sokan egészségtelennek és hizlalónak vélik, így sokan a teljes kiőrlésű vagy a kovászolt verziókat választják, de egy dolog mindegyik pékáruban közös, méghozzá az, hogy valamilyen formában az emberek asztalára kerül a mindennapok során, hiszen rendkívül változatos alapélelmiszerről van szó. A kenyeret fogyaszthatjuk szendvicsként, levesek vagy főételek mellé, a legjobb pedig benne az, hogy típusától függően összesen három vagy négy alapanyagból áll: lisztből, vízből, kovászból vagy élesztőből, illetve sóból. Ez utóbbi alaptézist cáfolja egy vegán nő az interneten: Renee Starkey meg van győződve arról, hogy egy szokatlan, egészen undorító összetevőt is tartalmazhatnak a kenyerek néhány országban, hogy miről is van szó, arról pedig ő maga rántotta le a leplet egyik TikTok-videójában.
Erre az alapanyagra biztos nem gondolnál te sem, pedig egy orvos szerint bizony ez a fura, sokak szerint undorító hozzávaló is megtalálható a legtöbb termékben.