Medvehagymás túrókrémmel töltött tulipán – dekorációnak sem utolsó
Húsvétkor hajlamosak vagyunk csak a sonka kiválasztására figyelni, pedig az is legalább ugyanilyen fontos, hogy elegendő zöldség legyen az asztalon. Gökler Kriszti fűszeres túrókrémmel töltött paradicsomtál receptje tökéletes választás, ráadásul az ünnephez méltó, izgalmas tálalással az asztalon is remekül mutat.
Hozzávalók (5 darabhoz)
- 10 dkg zsírszegény túró
- 3 dkg feta sajt
- 5 dkg görög joghurt
- 3-4 szál medvehagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- himalája só
- őrölt feketebors
- 5 db paradicsom
- 1 csokor újhagyma
Elkészítés
A töltelékhez összetörjük a túrót a feta sajttal, majd krémesre keverjük a joghurttal, a felaprított medvehagymával, az áttört fokhagymával és ízlés szerint sóval, borssal.
A paradicsomokat alaposan megmossuk. Gömbölyűbb végükön éles késsel bemetszéseket ejtünk és csillag alakban kivágjuk a tetejüket. Belső részüket kikanalazzuk, ezt salátákhoz használhatjuk. A paradicsomok másik oldalán kivágjuk a szár helyét. Ide dugjuk a külső leveleitől megtisztított újhagymát, a belsejüket pedig megtöltjük a fűszeres túrókrémmel.