Nutellás bomba: Egy sütemény, aminél jobbat nem süthetsz ezen a hétvégén!
A sütemények ásza, amiből biztosan repetázni fogsz!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.
Nutellás bomba
Hozzávalók:
Krém:
- 250 g Nutella
- 250 g mascarpone
- 5 db zselatinlap
Tészta:
- 100 g Nutella
- 2 db tojás
- 120 g tönkölybúza liszt
- 80 g xilit
Díszítés:
- 10 dkg törökmogyoró, durvára aprítva
- nutella, ízlés szerint
Elkészítés:
Krém:
- A zselatinlapokat 10 percig hideg vízbe áztatjuk, majd kifacsarjuk és egy edényben vízgőz felett felolvasztjuk.
- A Nutellát és a mascarponét összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk a felolvasztott zselatinhoz.
Tészta:
- A Nutellát összekeverjük a tojásokkal és a xilittel, végül pedig hozzákeverjük a lisztet is.
- Kikenjük a masszát egy sütőpapírra és 180 fokon 10 percig sütjük.
- A megsült tésztát egy kör alakú forma segítségével kiszaggatjuk. A korongokat a krémmel és további piskótalapokkal egymásra rétegezzük, majd fél órát dermesztjük a hűtőben.
- A megdermedt sütemények oldalait megkenjük egy kevés Nutellával, majd aprított mogyoróba forgatjuk.
Tipp: Tálaláskor díszíthetjük Nutellával elkevert tejszínhabbal, mentalevéllel és gránátalma magokkal.