Pulled pork, avagy húzott sertéshúsos sós palacsinta
A sós, orosz palacsinta, azaz a blini egy másik, ízletes receptje, amit megéri elkészíteni a hétvégén.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.
Pulled pork blini
Hozzávalók:
Blini:
- 200 g liszt
- 1 ek sütőpor
- 3 dl tej
- 1 tojás
- 40 g vaj
- 1 tk só
Pulled pork
- 1,5 kg sertés lapocka
- 1 tk sűrített paradicsom
- 4 ek olaj
- 4 ek víz
- 2 ek barnacukor
- 1 fej vöröshagyma
- 130 ml ketchup
- 1 ek szójaszósz
- 2 ek borecet
- 3 ek worchestershire szósz
- 2 tk őrölt pirospaprika
- 1 tk őrölt feketebors
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk szárított oregánó
- 1 tk szárított majoranna
- 2 tk fokhagymapor
- 3 g só
Elkészítés:
Pulled pork:
- Keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat. Ezzel a masszával kenjük be a húst.
- Tegyük egy hőálló tálba, szórjuk mellé az apróra vágott vöröshagymát és letakarva 160 fokra előmelegített sütőbe süssük 2 órát, majd 190 fokon 40 percet grillezük, úgy, hogy 10 percenként meglocsoljuk a kisült szaftjával.
- Ha kész a hús két villa segítségével szedjük szálaira és keverjük össze a kisült szafttal.
Blini:
- Egy tálba keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. Keverjük hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a tojást.
- Forró serpenyőben 5cm átmérőjű kis korongokat kanalazunk, és süssük mindkét oldalát halvány barnára.
- A kisült bliniket a pulled porkkal tálaljuk.
Tipp: Egyszerűbb elkészítés esetén használhatunk a húsra kész BBQ szószt.