Citromos-mandulás mini kuglóf
Ezt a receptet muszáj elkészítened a hétvégén!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.
Citromos-mandulás mini kuglóf
Hozzávalók:
Kuglóf:
- 15 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 7 dkg vaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tej
- 2 db tojás
- 5 dkg darált mandula
Citrommáz:
- 10 tk citromlé
- 15 tk víz
- 300 g porcukor
Elkészítés:
KUGLÓF:
- A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd a szobahőmérsékletű vajjal.
- Hozzáadjuk a citrom levét és lereszelt héját. A lisztet összekeverjük a mandulával és a sütőporral, majd a tojásos masszához adjuk, és jól elkeverjük.
- A kivajazott kuglófformába beleöntjük a masszát és 170 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
- Mielőtt kivesszük a formából, megvárjuk, amíg teljesen kihűl.
CITROMMÁZ:
- Összekeverjük a citromlevet a vízzel és a porcukorral, majd addig keverjük még a cukor el nem olvad. A szirupot a kuglófok tetejére öntjük.
- A citromos máznak, ahhoz, hogy a tetején maradjon, sűrűnek kell lennie. Ha úgy érzitek, hogy túl híg, adjatok hozzá még porcukrot.