Citromos-mandulás mini kuglóf

Ezt a receptet muszáj elkészítened a hétvégén!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Citromos-mandulás mini kuglóf
Citromos-mandulás mini kuglóf
Hozzávalók:
Kuglóf:
- 15 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 7 dkg vaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tej
- 2 db tojás
- 5 dkg darált mandula
Citrommáz:
- 10 tk citromlé
- 15 tk víz
- 300 g porcukor
Elkészítés:
KUGLÓF:
- A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd a szobahőmérsékletű vajjal.
- Hozzáadjuk a citrom levét és lereszelt héját. A lisztet összekeverjük a mandulával és a sütőporral, majd a tojásos masszához adjuk, és jól elkeverjük.
- A kivajazott kuglófformába beleöntjük a masszát és 170 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
- Mielőtt kivesszük a formából, megvárjuk, amíg teljesen kihűl.
CITROMMÁZ:
- Összekeverjük a citromlevet a vízzel és a porcukorral, majd addig keverjük még a cukor el nem olvad. A szirupot a kuglófok tetejére öntjük.
- A citromos máznak, ahhoz, hogy a tetején maradjon, sűrűnek kell lennie. Ha úgy érzitek, hogy túl híg, adjatok hozzá még porcukrot.
Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!
Fotó: Komáromi Annamária
Oldalak
