Egyszerű, gyors és olcsó: Kukoricás-sajtos csirke, az örök családi kedvenc
Nem véletlenül imádja mindenki.
Kukoricával borított sajtos csirke
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé
- 15 dkg konzervkukorica
- 10 dkg trappista sajt
- 2 dl tejföl
- 2 db tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 1 cs petrezselyemzöld
- 5 dkg vaj
- olaj
- só, bors
Elkészítés:
A csirkemellet alaposan megmossuk, felszeleteljük. Megszórjuk sóval és őrölt borssal, majd egy serpenyőben kevés olajon 1-2 perc alatt mindkét oldalát hirtelen megsütjük. A vöröshagymát apróra vágjuk, az olvasztott vajon megdinszteljük. A tűzről lehúzva hozzáadjuk a kukoricát, a tejfölt és a tojások sárgáját. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, megszórjuk az apróra vágott friss petrezselyemzölddel és jól elkeverjük. A csirkemellszeleteket egy kivajazott tepsiben egymás mellé helyezzük, majd a kukoricás keveréket egyenletesen eloszlatjuk rajtuk. Ezután a húsok tetejét megszórjuk a reszelt trappista sajttal, végül előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Ízlés szerint tálalhatjuk burgonyapürével vagy párolt rizzsel.