Fügetorta
A különleges ízvilág kedvelőinek garantáltan az egyik kedvence lesz ez az őszi hangulatú torta!
A különleges ízvilág kedvelőinek garantáltan az egyik kedvence lesz ez az őszi hangulatú torta!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 4. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.
Fügetorta
Hozzávalók:
TORTA
- 5 db Füge apróra kockákra vágva
- 3 db Tojás
- 20 dkg Porcukor
- 20 dkg Liszt
- 10 dkg Dió durvára őrölve
- 180 ml Olaj
- 1 kis kanál Sütőpor
- 1 kis kanál Szódabikarbóna
- 1 ek őrölt Fahéj
- 1 kis kanál őrölt Gyömbér
- 1 csipet Só
DÍSZÍTÉS
- 250 ml hideg Habtejszín
- 180 g hideg Sűrített tej
- 2 db Füge
KARAMELLSZÓSZ
- 25 dkg Cukor
- 15 dkg hideg Vaj
- 200 ml Tejszín
- 1 csipet Só
Elkészítés:
- A tojásokat habverő segítségével felverjük.
- A porcukrot az olajjal összekeverjük és a tojásokhoz adjuk.
- Hozzáadjuk az apróra felkockázott fügét, a diót, a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a gyömbért, a sót és összekeverjük.
- Sütőpapírral kibélelt 25-30 cm átmérőjű torta karikába tesszük és 180 fokon 30-35perc alatt készre sütjük.
- A hideg tejszínhabot habverővel felverjük, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a sűrített tejet.
- A felvert habot a kihűlt torta tetejére kenjük.
- A fügéket 4 részre vágjuk és feldíszítjük vele a tortát.
- A cukrot lassú tűzön elkezdjük hevíteni és amikor barnulni kezd hozzáöntjük a tejszínt, és hozzáadjuk a vajat.
- Megvárjuk, amíg minden felolvad és aranybarna színű lesz, majd egy csipet sóval ízesítjük.
- Amikor kihűlt a karamellszósz meglocsoljuk vele a tortát.