Fügetorta

A különleges ízvilág kedvelőinek garantáltan az egyik kedvence lesz ez az őszi hangulatú torta!
A különleges ízvilág kedvelőinek garantáltan az egyik kedvence lesz ez az őszi hangulatú torta!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Fügetorta
Fügetorta
Hozzávalók:
TORTA
- 5 db Füge apróra kockákra vágva
- 3 db Tojás
- 20 dkg Porcukor
- 20 dkg Liszt
- 10 dkg Dió durvára őrölve
- 180 ml Olaj
- 1 kis kanál Sütőpor
- 1 kis kanál Szódabikarbóna
- 1 ek őrölt Fahéj
- 1 kis kanál őrölt Gyömbér
- 1 csipet Só
DÍSZÍTÉS
- 250 ml hideg Habtejszín
- 180 g hideg Sűrített tej
- 2 db Füge
KARAMELLSZÓSZ
- 25 dkg Cukor
- 15 dkg hideg Vaj
- 200 ml Tejszín
- 1 csipet Só
Elkészítés:
- A tojásokat habverő segítségével felverjük.
- A porcukrot az olajjal összekeverjük és a tojásokhoz adjuk.
- Hozzáadjuk az apróra felkockázott fügét, a diót, a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a gyömbért, a sót és összekeverjük.
- Sütőpapírral kibélelt 25-30 cm átmérőjű torta karikába tesszük és 180 fokon 30-35perc alatt készre sütjük.
- A hideg tejszínhabot habverővel felverjük, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a sűrített tejet.
- A felvert habot a kihűlt torta tetejére kenjük.
- A fügéket 4 részre vágjuk és feldíszítjük vele a tortát.
- A cukrot lassú tűzön elkezdjük hevíteni és amikor barnulni kezd hozzáöntjük a tejszínt, és hozzáadjuk a vajat.
- Megvárjuk, amíg minden felolvad és aranybarna színű lesz, majd egy csipet sóval ízesítjük.
- Amikor kihűlt a karamellszósz meglocsoljuk vele a tortát.
Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!
Oldalak

This is a modal window.