Nincs jobb egy örök klasszikusnál: Íme az eredeti bácskai rizses hús receptje

Egy filléres, mégis ízletes étel.

Rizses hús

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéslapocka
  • 400 g rizs
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 db paradicsom
  • 4 db paprika
  • 2 fej hagyma
  • 2 ek zsír
  • 2 ek fűszerpaprika
  • só, bors

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát és az összetört fokhagymát megpirítjuk a zsiradékon, majd hozzáadjuk a felkockázott húst is. Amikor a lapocka már kezd kifehéredni, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, valamint a tűzről lehúzva elkeverjük benne a fűszerpaprikát is. A tűzre visszatéve beletesszük az apró kockákra vágott paradicsomot is, majd ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, és lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús már puha, felöntjük az egészet vízzel, és beletesszük a rizst is. Hagyjuk összefőzni a hozzávalókat, amikor pedig a rizs már puha, el is készültünk az étellel.

További két magyaros ételért lapozz!

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Lifestyle
Bár a címben említett két módszer is sok háziasszony szerint hatékony konyhai praktika, van még egy zseniális trükk, amit kipróbálhatsz.
Egészség
Nem csupán a fogyásban segíthet az, ha belecsempészed reggel a vízbe ezt a különleges összetevőt.
Fashion&Beauty
Megannyi híresség mellett természetesen a frissen eljegyzett Selena Gomez is részt vett a londoni BAFTA-gálán: nos, a színész-énekesnő mindenki rabul ejtett lehengerlő ruhájával a vörös szőnyegen, de...
Lifestyle
Sztárok
A jordán királyi pár tavaly augusztusban tarthatta kezében első unokáját, a gyönyörű Iman hercegnőt, aki örökölte édesanyja és nagyanyja minden szépségét, most pedig egy újabb taggal bővült a királyi...