Nemcsak szörpöt, de süteményt is készíthetsz belőle: Villámgyors bodzás muffin
A nyár legkülönlegesebb ízű desszertjét pillanatok alatt az asztalra varázsolhatod.
Bodzás muffin
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 8 dkg cukor
- 7 ek bodzaszörp
- 3 dkg vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 1 kk só
- 1 citrom héja
- fél citrom leve
- 1 dl tej vagy tejföl
- 1 cs sütőpor
- 3-5 db bodza virága
Elkészítés:
A margarint megolvasztjuk, majd habosra keverjük a kristály- és a vaníliás cukorral, a kávéskanál sóval, a citrom héjával és a levével. Ezután hozzáadjuk a két tojást, a tejet vagy a tejfölt és a szörpöt, majd belekeverjük a sütőporos lisztet is. A virágokat alaposan megmossuk, és a száráról lecsipkedve utolsó hozzávalóként beledolgozzuk a masszába, amit muffinformákba öntünk és 170-180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.