Klasszikus tojásos nokedli ecetes friss salátával - Fenséges és magyaros
Igazi magyaros recept, amit bármikor megennék. Ti is?!
Igazi magyaros recept, amit bármikor megennék. Ti is?!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 4. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.
Klasszikus tojásos nokedli ecetes friss salátával
Hozzávalók:
TOJÁSOS NOKEDLI
- 50 dkg Liszt
- 15 dkg Vaj
- 6 db Tojás
- 3 dl Víz
- 1 dl Tej
- 1 ek Olaj
SALÁTA
- 1 db Fejes saláta
- 3 ek Fehérborecet
- 1 ek Olívaolaj
- 1 dl Víz
- 2 tk Porcukor
- 1 tk Só
- 1 gerezd Zúzott fokhagyma
EGYÉNI HOZZÁVALÓK
- Ízlés szerint só, bors
- Fenyőmag
- Olívaolaj
Elkészítés:
TOJÁSOS NOKEDLI
Egy evőkanál sóval egy nagy fazék vizet felteszünk forrni.
A vajat alacsony lángon elkezdjük felolvasztani egy nagyobb serpenyőben.
A galuskához két tojást felverünk, hozzáadjuk a langyos vizet, a tejet, az olajat és egy csipet sót. Ezután az átszitált liszthez adjuk és jól elkeverjük.
A nokedlit 2-3 adagban a forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Amikor feljönnek a víz felszínére leszűrjük és az olvasztott vajra dobjuk.
Amikor az összes nokedli a serpenyőben van, átforrósítjuk, és hozzáadjunk a 4 db felvert, sózott tojást, több részletben.
Lazán, éppen csak addig forgatjuk, amíg a tojás el nem kezd megszilárdulni, vigyázzunk, hogy ki ne szárítsuk.
A végén friss petrezselymet keverünk hozzá.
ECETES FEJES SALÁTA
A fehérborecetet, a vizet, az olajat, a sót, a porcukrot és a zúzott fokhagymát keverjünk össze egy tálban.
A fejes saláta leveleit tépjük darabokra, és öntsük le a dresszinggel, majd forgassuk alaposan össze.
Tálalás:
A szaftos tojásos nokedlit tálaljuk a friss ropogós ecetes fejes salátával.