Baileyses panettone, aszalt szilvával

Szerintem mindenki imádja, amikor karácsonyi süti illat árad az egész lakásban, ennek a mennyei foszlós Panettonenak nem csak az illata, hanem az íze is álomba illő.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Baileyses panettone, aszalt szilvával
Hozzávalók:
PANETTONE
- 50 dkg Finomliszt
- 10 dkg Kristálycukor
- 15 dkg Vaj
- 3 dkg Élesztő
- 2 dl Tej
- 1 dl Bailey's
- 4 db Tojássárgája
- 5 dkg Mazsola
- 10 dkg Aszalt szilva
- 1 db Citrom
- 1 tk Vanília őrlemény
- 1 csipet Só
TETEJÉRE
- 2 dkg Vaj
- 5 dkg Porcukor
Elkészítés:
Először a mazsolát beáztatjuk a Baileysbe, majd amikor sor kerül rá leszűrjük.
Tejet langyosítunk és egy csipet cukrot teszünk bele, majd belemorzsoljuk az élesztőt, meleg helyen kb. 15 perc alatt felfuttatjuk.
A lisztet egy nagy tálban a sóval, a cukorral, reszelt citromhéjjal és a vanília őrleménnyel összekeverjük.
Hozzáadjuk a tejes élesztőt, a tojások sárgáját és a puha vajat, majd dagasztani kezdjük.
Beleöntjük a Baileyst, majd ha még szükséges apránként adjunk hozzá langyos tejet annyit, amennyit felvesz még a tészta.
Letakarva, meleg helyen 1 órát kelni hagyjuk.
Ezután lisztezett felületre borítjuk, finoman átgyúrjuk, közben beledagasztjuk a mazsolát és az apróra vágott aszalt szilvát.
Egy 22-25 centiméter magas panettone sütőformát vastagon kivajazunk, majd a tésztát beletesszük és letakarva meleg helyen kb. 40 perc alatt újrakelesztjük.
Légkeverésen 160 fokra előmelegített sütőben, az alsó rácson, 40 perc alatt készre sütjük.
TÁLALÁS
A tetejéhez megolvasztjuk a vajat összekeverjük a porcukorral és gazdagon megkenjük vele és kb. 5-10 percre visszatoljuk a sütőbe. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha tetszett ez a szuper PANETTONE recept és szeretnél még hasonló klassz tartalmakkal találkozni, akkor kövess Instagramon és lájkolj Facebookon, hogy mindig értesülj a legfrissebb receptekről. :)