Nyár az őszben: Isteni görög saláta, ahogyan a profik készítik
Szendvics mellé, húsokhoz vagy magában is kitűnő választás.
Görög saláta
Hozzávalók:
- 5 közepes paradicsom
- 1 kígyóuborka
- 2 nagy fej lilahagyma
- 20 dkg olívabogyó
- 15 dkg feta sajt
- 5 ek olívaolaj
- 1 tk citromlé
- 1 tk bazsalikom
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A paradicsomot, az uborkát és a hagymát felkockázzuk, majd belekeverjük a kimagozott, karikákra vagy félbe vágott olívabogyót. Hozzáadjuk az ugyancsak kockákra vágott fetát is, majd nyakon öntjük a korábban elkészített, citromlével elkevert, bazsalikommal megszórt olívaolajjal. Óvatosan átforgatjuk az egészet, majd egy-két órára hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek.