Egészség

Ez az egyik leggyakoribb jele a magas vérnyomásnak

Figyelj a tünetekre, előzd meg a nagyobb bajt.

Bárkit érinthet

A magas vérnyomás bárkinél előfordulhat, ezért érdemes tisztában lenni az erre utaló jelekkel. A rendszeres eltérés és annak kezeletlensége ugyanis olyan komoly egészségügyi problémákhoz vezethet, mint a szívroham vagy a stroke. A magas vérnyomás akut okai közé tartozik a stressz, de önmagában is előfordulhat, például egy vesebetegség esetén.

Tünetek

Fontos tehát, hogy tisztában legyünk a magas vérnyomás jeleivel, hogy tudjuk kezelni vagy időben segítséget hívhassunk. Legjellemzőbb tünetek közé tartozik a fejfájás, a mellkasi fájdalom, az erős szívdobogás és esetleg a gyomorfájdalom. Van azonban egy olyan jele is, amit érdemes szintén megismerni, hogy tudjuk, mi áll a probléma hátterében.

Légszomj

A légzést a magas vérnyomás is befolyásolhatja. Ha észrevesszük, hogy egy enyhe edzés vagy aktívabb testmozgás után kapkodjuk a levegőt, az emiatt is lehet. A légszomj veszélyes és egyértelmű jele lehet a vérnyomás megemelkedésének. Valerie McLaughlin, a Michigan Egyetem pulmonális hipertónia (másnéven magas vérnyomás) programjának igazgatója az expressnek elmondta: magas vérnyomás esetén a szív jobb oldalához nehézkesen jut el a vér a tüdőn keresztül, ez okozza a légszomjat.

Figyeljünk a jelekre és vizsgáltassuk meg magunkat, ha sűrűn érzünk hasonló tüneteket. A nehézkes légzés ugyanis komoly szívbetegségekhez is vezethet.

A stressz rengeteg betegségnek az alapja. Szabadulj meg tőle, amint lehet.

Leadfoto és fotók: 123rf.com

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Egészség
Utazás
Az asztrofotós felvétele október 15-én készült, és gyorsan bejárta a teljes magyar internetet.
Lifestyle
Noha a hónap végéig várnunk kell a Halloweenre, nem árt, ha már most felidézzük az ünnep utánozhatatlan hangulatát!
Home&Design
Nem számít, hogy régi vagy új konyhánkat alakítanánk át, nincs szükség tágas terekre, hogy stílusos, de funkciókban gazdag konyhánk legyen.