Recept

Újhagymás-hajdinás tócsni – egy igazán egészséges reggeli

Újhagymás-hajdinás tócsni – egy igazán egészséges reggeli

A sokatok által ismert tócsni, nem csak burgonyából készülhet. Ez az újhagymás-hajdinás változat legalább annyira jó, mint az eredeti recept, ráadásul nagyon egészséges is. Ha valami igazán tartalmas és különleges reggelire vágytok, készítsétek el ezt a receptet!

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Újhagymás-hajdinás tócsni

Hozzávalók:

  • olaj a sütéshez
  • 1 evőkanál liszt
  • 65 g hajdina
  • 170 ml viz
  • 1 darab nagy tojás
  • 1 darab krumpli reszelve
  • 1 fej fokhagyma apróra vágva
  • 1 teáskanál curry por
  • 1 teáskanál piros paprika
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 szál újhagyma, vékony karikákra vágva
  • 1/2 fej lila hagyma, apróra vágva

Elkészítés:

1. A hajdinát öblítsük le, majd kétszeres mennyiségű vízben, fedő alatt tegyük fel főni. Amikor felforrt a víz, vegyük vissza, csak enyhén gyöngyözzön, majd letakarva, 20 percen keresztül főzzük. Amikor kész, vegyük le a tetejét és kavarjuk át. Várjuk meg, míg langyos lesz.

2. Egy nagy tálban keverjük össze a langyos hajdinát, a krumplit, a tojást, a lila hagymát, a fokhagymát, a sót, a borsot, a curry-t, az újhagymát, a piros paprikát és a lisztet.

3. Hevítsük fel a serpenyőt, majd tegyük bele az olajat. A hajdinás keverékből, formázzunk gombócokat, hogy összetömörödjenek a hozzávalók benne. Majd laposítsuk szét lepényszerűre úgy, hogy nagyjából 4-5 cm átmérőjű tócsnikat kapjunk. Tálaláskor tejföllel és felkarikázott újhagymával díszítsük.

Tipp:
Ha nem szeretnénk, hogy a krumpli megbarnuljon, akkor miután lereszeltük, tegyük citromos vízbe addig, amíg nem használjuk fel. Majd a vízből kivéve, szárítsuk meg, mielőtt olajba tesszük.

Fotók: Marton Adrienn

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Recept
      Lifestyle
      Szinte minden macskatartóban felmerül időnként a kérdés: kell-e, és ha igen, milyen gyakran kell fürdetni a cicát? A válasz nem olyan egyszerű, mint gondolnánk – a szakértők szerint több tényezőtől...
      Sztárok
      Nem kell tovább várni, a Madách Színház nyilvánosságra hozta a 2025 szeptemberében debütáló Jégvarázs musical szereposztását és alkotócsapatát – a darab sajtótájékoztatóján lehetőségünk nyílt...
      Home&Design
      Ha azt hitted, a 70-es évek különc otthonai örökre a múlté, gondold újra: a süllyesztett nappalik újra fénykorukat élik! Nemcsak a lakberendezők rajonganak értük, de a hírességek, köztük Justin...
      Lifestyle
      Sokan főleg a sajtóból, valamint a közösségi médiából értesültek róla, hogy szombaton Ferenc pápa halála miatt nemzeti gyásznap lesz Magyarországon.
      Lifestyle
      A bolognai spagetti vitathatatlanul az egyik legnépszerűbb fogás a világon, ám a legtöbben valójában helytelen módon készítik.
      Fashion&Beauty
      Anne Hathawayt kiváló divatérzékkel áldotta meg a sors, amiről ő maga egyik legutóbbi nyilvános szereplésén ismét tanúbizonyságot tett – méghozzá egy igencsak egyedi nadrágban.