Segítség, csak krumpli van itthon! – 3 tuti burgonyás recept
Ne csinálj ügyet abból, ha csak néhány szem krumpli lapul a spájzban! Tudod, mennyi fenséges fogást készíthetsz belőle? Mutatjuk.
Tejszínes krumplikrémleves
Hozzávalók:
- 5 közepes burgonya
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tyúkhúsleveskocka
- 2 dl tejszín
- só
- bors
- babérlevél
- petrezselyem
- reszelt sajt
- 5 dkg bacon
Elkészítése:
A bacont egy lábasban megpirítjuk, a bacondarabokat egy tálkába szedjük és félretesszük. A szalonna zsírjában üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát. Ezen futtatjuk meg a megpucolt, alaposan megmosott, karikára vágott krumplit, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Beledobjuk a húsleveskockát, a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, majd fedővel letakarva addig főzzük, míg a krumpli puha lesz. A tűzről lehúzva botmixerrel pürésítjük, közben folyamatosan adagoljuk hozzá a tejszínt, majd visszatéve adunk a levesnek még 2-3 percet, hogy a habarással együtt felrottyanjon. Ha kész, megszórhatjuk petrezselyemmel, és kínáljunk hozzá pirított bacont, de akár reszelt sajtot is.