Ez az eredeti Pad Thai receptje - Készítsd el otthon!
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2017/blog/ennivalobrandingeles_slide_1.jpg?itok=GDwVcD63)
Ha eddig nem volt alkalmatok nekifogni különféle thai ételek elkészítésének, most meleg szívvel ajánlom ennek a receptnek a kipróbálását. Ez a tradicionális finomság az én egyik személyes kedvencem is, ráadásul ezt a változatot egy thai séftől tanultam meg elkészíteni. Ezt a tudást most átadom nektek is. Próbáljátok ki Ti is!:)
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Eredeti Pad Thai
Hozzávalók:
- 50 g keskeny rizstészta (áztatva, lecsepegtetve – a lényeg, hogy nagyon puha legyen)
- 2 ek. olaj (növényi vagy szója)
- 1 db tojás
- 3 ek. tofu (felkockázva)
- fél ek. savanyított jégcsapretek (elhagyható)
- fél ek. szárított garnéla (elhagyható)
- 100 g garnéla (héjával, bélcsatorna nélkül)
- 1 marék mogyoró (pirított, aprított)
- 50 g babcsíra
- 12 g kínai metélőhagyma (2 cm hosszúra vágva)
- ¼ tk. őrölt chili
- 1 db friss lime (szeletelt)
- Pad Thai szószhoz:
- 200 g pálmacukor
- 1 ek. halszósz
- 2,4 dl tamarind szósz
- 1 ek. só
- chili szósz
Elkészítés:
1. Keverjük össze a Pad Thai szósz hozzávalóit, majd tegyük félre.
2. Egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékletűre hevítjük az olajat, majd hirtelen megsütjük benne a rákot, a szárított rákot, a tofut és a retket 1 percig.
3. Hozzáadjuk a tojást és kevergetjük.
4. Adjuk hozzá a tésztát, az alaplevet és főzzük 1-2 percig, amíg a tészta megpuhul. Ízesítsük Pad Thai szósszal. Jól keverjük össze és főzzük még 1 percig.
5. Adjuk hozzá a hagymát és a babcsíra felét. Vegyük le a főzőlapról.
6. Szórjuk rá az őrölt chilit és a mogyorót. 7 Díszítsük babcsírával és adjunk mellé lime-ot.