Kéksajtos-áfonyás csirkesaláta: A tökéletes előétel
Különleges fogás, különleges alkalmakra.
Kéksajtos-áfonyás csirkesaláta - Hozzávalók
A salátához
- 500 g kicsontozott, bőr nélküli csirkemell
- 500 g vegyes saláta
- 4-5 félbevágott koktélparadicsom
- 1 felcsíkozott kaliforniai paprika
- 1 csésze apróra vágott dió
- 1 tk szárított rozmaring
- ½ tk fokhagymapor
- olívaolaj
- 1 tk só
- ½ tk őrölt fekete bors
- ½ csésze szárított áfonya
Az öntethez
- 1,5 ek vörös borecet
- 2 ek tejföl
- 1/8 tk só
- ¼ tk őrölt fekete bors
- 5 ek extra szűz olívaolaj
- 1 tk méz
- ½ csésze morzsolt gorgonzola sajt
Elkészítés
A húst kockázzuk fel, majd szórjuk be sóval, borssal, rozmaringgal és fokhagymaporral. Forró olajban pirítsuk meg nagyjából 10 perc alatt. Közben készítsük el az öntetet, egy kis tálban keverjük el a borecetet a tejföllel, a sóval, a borssal, az olívaolajjal és mézzel, majd adjuk hozzá a morzsolt sajtot is. A salátaleveleket tépkedjük össze, tegyük bele egy tálba a paprikával és locsoljuk rá az öntet felét. Ekkor jöhet rá a csirkehús, a paradicsom, a dió és a szárított áfonya. A tetejét locsoljuk meg a maradék öntettel és fogyasszuk.