Recept

Kedvenc sajtjaink, amiknek nem tudunk ellenállni a szezonban

Mindet megkóstoltuk, és aztán az összeset befaltuk.

Nagy favoritunk: A sajt

A sajt világszerte az egyik legismertebb és legkedveltebb egészséges tejtermék, amiből mi magyarok különösen sokat fogyasztunk. Ugyanakkor néha nehezünkre esik kiválasztanunk a számunkra megfelelőt, hiszen számtalan fajtája van, a sajtkultúra eredetétől, zsírtartalmától és érlelésétől függően. Ezért most összeválogattuk a mi kedvenceinket, hátha ezzel nektek is adunk egy-két ötletet.

Rántva minden jobb

Ismerhetik ezt a mondást a Pannontejnél is, mert gondoltak egy merészet és bepanírozták a legismertebb magyar sajtmárkákat. Így kaptak roppanós köntöst a Medve, a Karaván és a Tihany Camembert sajtok. Az Aranyfalatok különlegessége, hogy habár panírozott és elősütött sajtokról van szó, mégsem a mélyhűtött termékek között kell keresnünk, hanem a hűtőpultban a többi sajt között. Ennek köszönhetően felbontás után pár perc alatt elkészíthető és fogyasztható.

A különlegesség, ami feldobja a reggeleket

A sajtokból nem csak a jól bevált termékeket keresd, néha érdemes beruháznod egy-két újdonságra is, hátha nem várt kedvencre bukkansz az egyik csomagolás mögött. Mi így jártunk a burratával, ami egy „vajas” töltött gyúrt sajtféle, és eredetileg a Puglia régióból, Olaszországból származik. A külső része szilárdabb mozzarella, mely körbe veszi a tejszínes tölteléket. Ez már önmagában elég csábítónak hangzik, de a Satwebáruház egy igazi luxus finomsággal készült a vásárlóknak. Aki már kóstolta ezt a mennyei áfonyás ricottával töltött burratát egészen biztos, hogy azonnal függőjévé válik.

Akár a sütés-főzéshez is ajánljuk

Étkezési szokásaink nagyban befolyásolják életminőségünket, mivel az elfogyasztott ételek hangulatunkra és a közérzetünkre is hatással vannak. Ennek ellenére hajlamosak vagyunk a rohanó mindennapokban elhanyagolni, hogy mikor mit eszünk. Az elmúlt évek kutatásai azt bizonyították, mi magyarok továbbra sem fordítunk kellő figyelmet arra, hogy mi kerül az asztalunkra. A népszerű szendvicskrém legújabb ízesítésű krémsajtjai segítenek, hogy megőrizzük a formánkat. A Philadelphia több, mint egy finom sajtos szendvicskrém, hiszen nagyszerűen alkalmazható levesek, saláták, főételek, desszertek és italok elkészítéséhez is, így pedig könnyen beillesztheted az étrendedbe.

Egy könnyű vacsora

A nap végén már nem egészségesek a nagyobb lakomák, helyettük sokkal jobb, ha egy sovány fehérjeforrással és zöldségekkel megpakolt tányér kerül az asztalra. Ha nem szeretnél minden nap húst enni, akkor ajánljuk az egyik legegészségesebb fehérjeforrást, ami nem más, mint a sajt. A Fino kaposvári telephelyén 162 ember dolgozik, ahol naponta akár 150.000 liter tejet is feldolgozhatnak. A termékek magas minőségét a beérkező alapanyagok folyamatos és szigorú bevizsgálása illetve az automatizáltság biztosítja. Ugyhogy, ha épp nincs időd a konyhában varázsolni, elég ha elkészítesz egy adag Fino grillsajtot, felvágsz hozzá néhány nyers zöldséget salátának és már el is készültél a tökéletes, egészséges és diétás vacsorával.

Leadfotó: 123rf.com ; Fotók: Philadelphia sajtótájékoztató, sajtwebaruhaz.hu, fino.hu

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Recept
Sztárok
53 éves korában életét vesztette Hadas Kriszta, a hazai televíziózás meghatározó alakja. A lesújtó tragédia egy emberként kavarta fel az országot, a hazai hírességek pedig megható sorokban...
Lifestyle
A MOL Hulladékgazdálkodási Zrt.-nek, vagyis a MOHU-nak nagy feladata volt bevezetni az üvegvisszaváltási rendszert Magyarországon, de bevállaltak egy újabb kihívást is.
Home&Design
Sokan ellenségként tekintenek a mesterséges intelligenciára, pedig nem is sejtik, mennyi előnyünk származhat belőle a mindennapok során.