Rénszarvas zserbó: Varázsolj ünnepi hangulatot az asztalra
Ha az asztalon is szeretnétek megjeleníteni az igazi karácsonyi hangulatot, ne hagyjátok ki ezt a finomságot! Most a gyerekeknek kedveskedek ezzel a rénszarvas köntösbe bújt zserbó ízű sütinyalókával. Garantált lesz a siker!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Rénszarvas zserbó - hozzávalók
- 2 db tojás
- 75 ml habtejszín
- 100 g eritrit
- 25 ml tej (vagy növényi tej)
- 25 g sima liszt
- 25 g kókuszliszt
- 50 g étkezési keményítő
- ½ csomag sütőpor
- 100 g dió, darálva
- 50g dió, darálva
- 2.ek cukrozatlan baracklekvár
- 1 ek. eritrit
- 95 g étcsokoládé
- 1 tk. kókuszzsír
Díszítés:
- színes szívószálak
- szaténszalag
- 1 csomag sós perec
- 5 g olvasztott csokoládé
- +oázis a dermesztéshez
- díszítő toll (piros, fehér)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A lisztet, 100 g darált diót, keményítőt és a sütőport keverjük össze egy mélyebb falú tálban. A tojásokat keverjük habosra egy kézi mixer segítségével, majd adjuk hozzá a tejszínt és a tejet (vagy növényi tejet). Keverjük egyneművé. Az elkevert szárazanyagokhoz adjuk hozzá a tojásos masszát és keverjük össze, amíg piskóta tészta állagot nem kapunk. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd öntsük bele a tésztát. Tűpróbáig kb. 40-50 perc alatt süssük készre. Ha a tészánk megsült, hagyjuk kihűlni. A kihűlt tésztát morzsoljuk darabokra. Fogjunk egy elektromos asztali aprítót és helyezzük bele a morzsát. Adjunk hozzá 1 ek. eritritet és 2 evőkanál baracklekvárt, majd 50 g darált diót. Aprítsuk addig, amíg az összetevők egy gyúrható masszát nem alkotnak. (Ha túl lágy a tészta adjunk hozzá még darált diót.) Ha összeált, vegyünk ki belőle kis darabokat és a két kezünk között gyúrjunk/formázzunk közepes méretű golyókat és szúrjunk bele színes szívószálat. A félkész golyókat tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a csokimázt. Ehhez, 100 g étcsokoládét vízgőz felett olvasszunk fel a kókuszzsírral. A lehűlt sütigolyókat a szívószál segítségével, mártsuk az olvasztott csokoládéba, szúrjuk egy oázisba és tegyük vissza a hűtőbe, hogy megdermedjen. Addig tördeljünk perecet a szarvasok díszítéséhez.
Díszítés: Kb. 15 perc után vegyük ki a golyókat a hűtőből és a tetejükön két oldalra szúrjunk 1-1 összetört perecet. Egy díszítő toll segítségével alakítsuk ki a rénszarvasok szemét és orrát(fehér díszítőtollal a szem fehér részét,pirossal az orr részt, olvasztott csokoládéval a szemgolyót, ), majd helyezzük vissza az oázisba és tegyük vissza a hűtőbe tálalásig. Tálaláskor a szalagokból kössünk masnit a rénszarvasok nyakába.