Ajándékozz házi Raffaellót - Pont, mint az eredeti
Az ehető ajándéknál nincs is jobb.
Házi raffaello - Hozzávalók
- fél deci víz
- 10 dkg cukor
- 10 dkg olvasztott vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 200 g kókuszreszelék
- 15 dkg tejpor
- kókuszreszelék a forgatáshoz
- mogyoró vagy mandula a közepébe
Elkészítés:
A vízből és a cukorból szirupot főzünk, majd beletesszük a margarint és a vaníliás cukrot. Amíg a vaj teljesen el nem olvad, addig kevergetjük. Hagyjuk hűlni, majd ha már langyos ráöntjük a tejporral elkevert kókuszreszelékre. Jól összedolgozzuk, a masszát elkeverjük. Ha keménynek ítéljük, szükség szerint vizet adhatunk még a keverékhez. Egy óra hosszára a mélyhűtőbe tesszük, majd gombócokat készítünk belőle. A közepébe mogyorót vagy mandulát teszünk. A golyócskákat megforgatjuk a kókuszreszelékben és már készen is vagyunk!
Tipp: A golyókat megforgathatjuk csoki reszelékben vagy darált dióban is, vegyesen még szebben mutat!