Egészség

Ételek, amiket tilos megmosni főzés előtt - Nem a hús a legmeglepőbb

Érdekes lista.

1. Nyers hús

A legtöbben főzés előtt megmossák a nyers húst (pulyka, csirke, marha, sertés), pedig nem kellene, mert csak rosszat teszünk vele saját magunknak. Bár így a rajta lévő baktériumoktól nagyjából megszabadulhatunk (az összeset képtelenség leöblíteni), a kórokozók ott maradnak a konyhapulton, a mosogatóban, vagyis könnyen átkerülhetnek más élelmiszerekre is.

2. Nyers hal

A nyers húshoz hasonlóan a nyers halat sem szabad megmosni, méghozzá ugyanazon okból kifolyólag: ha lecsapatjuk vízzel, elősegítjük a baktériumok terjedését.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotók: 123rf.com

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Egészség
Lifestyle
A Rák jobb ha tudja: tökéletes a mai nap ahhoz, hogy megvalósítsa tervét! Napi horoszkóp.
Lifestyle
A Vízöntő megismerkedhet valakivel, aki nagy hatással lesz rá. Napi horoszkóp.
Lifestyle
Ilyenkor előfordulhat, hogy a rokonoktól, vagy a barátoktól is nagy mennyiségű paradicsomot kapunk, akik a kertjükben termesztik. Nem csak a lecsó főzése a megoldás!