Nem a napraforgó és az olíva az: ez az olaj növeli a demencia kockázatát

Gondoltad volna, hogy egy sokak által egészségesnek hitt olaj jelentősen növelheti a rossz koleszterin szintjét, valamint akár a demencia kialakulásának kockázatát is?

Inkább hanyagold, ha lehet

Az emberek többsége a mai napig napraforgóolajjal süt és főz, holott számtalan tanulmány kimutatta már annak káros hatásait. Éppen ezért sokan olívaolajra váltottak, ám mint kiderült, az extra szűz verzió például egyáltalán nem alkalmas, ha sütésről vagy épp főzésről van szó, ugyanis ez az olaj bizonyos hőmérséklet felett akár rákkeltő is lehet. De akkor vajon melyik az az étolaj, amely teljes biztonsággal használható a konyhában? Nos, egy biztos: vigyázni kell arra, hogy mivel főzünk napi rendszerességgel, ugyanis nemrégiben egy friss kutatás arra a következtetésre jutott, hogy egy harmadik, igencsak népszerű és sokak által használt olaj a demencia kialakulásának kockázatát is növelheti amellett, hogy a rossz koleszterin szintjét is emeli szervezetünkben. Hogy miről is van szó pontosan, azt galériánkból megtudhatod!

Ahogyan a Mirror is írja, a magas LDL-koleszterin jelentősen növelheti a szív- és keringési betegségek kockázatát, márpedig egyetlen "egészséges" olaj használata bizony a rossz koleszterin emelkedéséhez vezet, valamint mint az kiderült, a demencia kockázatát is 30%-kal növeli.
Kattints a további képekért!

A természetes étrend-kiegészítők ugyan egyre felkapottabbak az utóbbi esztendőkben, de a legújabb tanulmányok szerint nem árt csínján bánni velük.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Fashion&Beauty
Rajongunk a kezeslábasokért, azt pedig különösen imádjuk, amikor egy olyan darabra lelünk, ami hosszú távon lehet gardróbunk egyik legszebb éke, nemrég pedig Charlène monacói hercegnének is sikerült...
Lifestyle
A Vízöntőnek felajánlhatják az álommunkát. Napi horoszkóp.
Fashion&Beauty
Az idei ősz legnagyobb táskatrendjei nem csak a divatról, hanem az önkifejezésről is szólnak.