James Vickers szerint a kókuszolaj az egyik legrosszabb koleszterinszint-növelő élelmiszer, annak ellenére, hogy sokan a mai napig egészségesnek gondolják. A meglévő kutatások szerint az olaj remek antioxidánsforrás, így gyulladáscsökkenti hatással bír, valamint segíthet megelőzni a cukorbetegség kialakulását is, amellett, hogy védi az agyat. Azonban több mint 80 százalék telített zsírt tartalmaz, melyről ismert, hogy emeli a koleszterinszintet, márpedig az LDL-koleszterin szinte odaragad az érfalakhoz, ezáltal elzárja azokat, ami növeli a stroke és a szívroham kockázatát.
3/4
Fotó: 123rf
Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
1x
Chapters
descriptions off, selected
captions and subtitles off, selected
This is a modal window.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
James Vickers szerint a kókuszolaj az egyik legrosszabb koleszterinszint-növelő élelmiszer, annak ellenére, hogy sokan a mai napig egészségesnek gondolják. A meglévő kutatások szerint az olaj remek antioxidánsforrás, így gyulladáscsökkenti hatással bír, valamint segíthet megelőzni a cukorbetegség kialakulását is, amellett, hogy védi az agyat. Azonban több mint 80 százalék telített zsírt tartalmaz, melyről ismert, hogy emeli a koleszterinszintet, márpedig az LDL-koleszterin szinte odaragad az érfalakhoz, ezáltal elzárja azokat, ami növeli a stroke és a szívroham kockázatát.