Tápláló és egészséges zabkása, hogy egész nap jóllakottnak érezd magad

A reggeli a napi étkezések elengedhetetlen, és szerintem legfontosabb része. Ha egy tápláló reggelire vágytok, amivel könnyebben indul a nap és nem akartok sok időt tölteni az elkészítéssel, mindenképp próbáljátok ki ezt a gyümölcsös zabkását! Jó étvágyat!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Gyümölcsös zabkása
Hozzávalók
- 1 pohár zabpehely
- 1,5 pohár tej (helyettesíthető: mandula- vagy rizstejjel)
- 1 csipet só
- 2-3 ek. méz
Feltétnek:
- csillaggyümölcs
- sárgabarack
- ribizli
- áfonya
- szeder
- kókuszreszelék
- mandula
Elkészítés:
A zabpelyhet egy edényben feltesszük főni a tejben. Megvárjuk, míg felforr, ízesítjük sóval és mézzel, majd letakarjuk fedővel, és gyöngyözve forraljuk további 7-10 percet. Ha megfőtt, fedő alatt hagyva pihentetjük még 10 percet. Tálaláskor gyümölcsökkel tálaljuk.
Tipp: Ha sűrűbb állagot szeretnénk elérni, akkor adjunk hozzá kevesebb tejet, viszont ha hígabbat, akkor még öntsünk hozzá fél pohár tejet.