Rákellenes és késlelteti az öregedést - Egy gyümölcs, amit te is imádsz
Miért jó, ha gyarkran eszünk sárgabarackot? Elmondjuk.
Véd a szembetegségektől
Jó hír, hogy a sárgabarackban karotinok, emellett A-vitamin és béta-karotin is rejlik, így hozzájárul a szem egészségének hosszú távú fenntartásához. Többek között véd a makuladegeneráció és a retinitis pigmentosa ellen, és megakadályozza a perifériás látás elvesztését is.
Csökkenti a rák kialakulásának esélyét
A sárgabarackban rengeteg antioxidáns van, így minél gyakrabban fogyasztasz belőle, annál több jót teszel a testedért. Az antioxidánsokban gazdag gyümölcs bizonyítottan segít a rákkeltő szabadgyökök elpusztításában, következésképpen csökken a daganatos megbetegedések kialakulásának esélye. Ha ránk hallgatsz, a magját is megeszed, mert a benne lévő B17-vitamin szintén hasonló hatással bír.
Óv a szívbetegségektől
A sárgabarackban rengeteg rost lakozik, tehát jobbat nem is tehetnél a szívedért, minthogy minden egyes nap eszel a gyümölcsből. A rostok azért óvják a szívet, mert csökkentik a rossz koleszterin, vagyis az LDL szintjét és növelik a jó, vagyis az HDL szintjét. A benne lévő kálium pedig ahhoz járul hozzá, hogy az elektrolitok szintje kielégítő legyen, így biztosítva a szív izmainak egészséges működését.