Brutális csokitorta sütés nélkül: Te is megérdemled
Egy ilyen tortáért megéri felhagyni egy pillanatig a tavaszi tisztítókúrával. A legjobb pedig, hogy még a sütőt sem kell bekapcsolnod hozzá.
Hozzávalók
A tésztához
- 10 dkg vaj
- 10 dkg dió
- 5 dkg cukor
- 2 dkg kakaópor
- 20 dkg darált keksz
- kávé
A krémhez
- 20 dkg étcsokoládé
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- tej
- zselatin
- 5dl tejszín
- cukor
Elkészítés
A kakaóport, a cukrot, a dióval és az olvasztott vajjal együtt hozzákeverjük a darált kekszhez és adjunk hozzá annyi kávét, amennyivel a tésztát össze tudjuk állítani. Ha elkészültünk a masszával, akkor egy tortaforma aljára lapogatjuk. Ezután következik a krém elkészítése a pudingport készítsük el, majd hagyjuk kihűlni. Az étcsokit és a tejszín negyedét tegyük fel forrni és főzzük addig, amíg krémet nem kapunk belőle, ezután a zselatint is felolvasszuk, majd a megmaradt tejszínt verjük habbá. A kihűlt pudingba keverjük bele a tejszínhabot, ezután pedig adjuk hozzá a zselatint és alaposan keverjük össze. Az elkészült pudingot válasszuk ketté, az egyik felébe keverjük bele a csokoládés krémet és kenjük a tészta tetejére ez lesz a krémünk barna része, a megmaradt világos színű pudingot pedig a legtetejére kenjük, ez adja a tortánk világos rétegét. Befejezésként megszórhatjuk a torta tetejét csokireszelékkel.