Lusta sajtos pogácsa, amit sem dagasztani, sem keleszteni nem kell

Ebben a receptben kimarad a kelesztési folyamat, így gyorsan és egyszerűen jutunk hozzá a finom házi pogácsához.
Hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- 3 dkg élesztő
- 20 dkg reszelt sajt a tésztába
- 3 tk só
A tetejére
- 1 tojássárgája
- reszelt sajt
Elkészítés
Gyúrjuk össze a hozzávalókat. Az egyszerűség kedvéért nem kell se dagasztani, se keleszteni. Miután jól összegyúrtuk, nyújtsuk kb. ujjnyi vastagra, majd apró pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. A tetejét kenjük meg tojássárgával, és szórjuk meg reszelt sajttal. Közepesen meleg sütőben süssük aranysárgára.
Jöhet még több egyszerű, hagyományos recept? Akkor kattints a következő oldalra az igazi retró lángosért, és gyerekkorunk nagy kedvencéért, a csokis piskótatekercsért!