Ez az új kedvenc reggelim - Baconös tojásos muffin a sütőből

Imádom ezt a különleges reggelit, mivel laktató, kreatív és finom. Ha egy kicsivel több időd van a szokásosnál, bátran próbálkozz meg vele és nyűgözd le a családod, barátaidat. Rengeteg finomságot rejt, ami garantálja, hogy jól induljon a napod.
Hozzávalók: 6 muffinhoz
- 7 tojás
- 1 bögre tejföl
- 1 bögre iró
- 15 dkg. bacon
- 15 dkg. cheddar sajt (helyettesíthető sima vagy füstölt trappistával)
- 1 darab póráhagyma
- 3 bögre liszt
- 1 ek. cukor
- 1 ek. sütőpor
- 1 tk. só
- 3 ek. vaj
Elkészítése:
- Melegítsd elő a sütőt 175 Celsius fokra. A muffin sütőformákat kend ki vajjal és tedd félre.
- Egy magas falú edényben keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót, majd tedd félre.
- A vajat olvaszd fel és egy másik edényben keverd össze a tojással, az iróval és a tejföllel
- A száraz keverékbe öntsd bele a nedves hozzávalókat, dolgozd össze, majd add hozzá a megpirított bacont, a hagymát és a sajt negyedét. Jól keverd össze.
- A muffin formákba egyesével kanalazd bele a masszát. Ezt a legkönnyebben egy fagyis kanállal teheted meg, de ha nincs ilyened, egy sima evőkanál is megteszi.
- Ha ezzel megvagy, egy kiskanállal kezd el a forma széle felé nyomkodni a masszát, majd üss bele mindegyik forma közepébe 1 tojást. A megmaradt masszát kend szét óvatosan a tojások tetején, hogy elfedje azokat.
- Szórd rájuk a maradék sajtot és mehetnek az előmelegített sütőbe. Süsd 25-30 percig, majd tálald!
lead fotó: recipetineats.com
Lapozz és tud meg, melyek azok a reggelik, amiktől gyorsabban fogysz!
Oldalak

This is a modal window.