Roppanós, piros cukormázas alma - Amerika kedvenc halloweeni édessége
Tipikus amerikai édesség a cukormázba mártott alma, aminek nem lehet ellenállni. Kívül roppanós édes kéreg, belül pedig friss, lédús, savanyú alma. Ráadásul elkészíteni sem ördöngösség!
Hozzávalók
- 6 db savanyú alma
- 25 dkg cukor
- 1 dl víz
- 0.7 dl méz
- 1 kávéskanál ételfesték (piros)
- 6 hurkapálca
Elkészítés
Az almát alaposan mossuk meg, és szedjük le a csumáját. Ahonnan kivettük a csumát, nyomjuk bele mélyen a hurkapálcát az almába. Egy lábosban forraljuk össze a vizet, cukrot és mézet, ameddig egy sűrű, kanál hátára tapadó masszát nem kapunk, ami még folyik. A legjobb teszt rá, ha egy pohár vízbe belecseppentjük a mázat és megkeményedve az aljára süllyed, akkor készen vagyunk. Ezt az állapotot egy nagyjából 20 perces lassú tűzön való főzés után érhetjük el. Tegyük félre nagyjából 5 percre hűlni, majd forgassuk bele a mázba az almákat. Szilikonos sütőpapíron hűtsük ki.