Zöldbabsaláta pirított baconnel - Lepd meg magad vacsorára!
Régebben nagyon nem szerettem a zöldbabot, de egy ideje mégis sikerült megbarátkoznom vele. Nem csak főzelékként finom, akár salátát is készíthetünk belőle. Egy kis baconnel és gombával együtt kiadós vacsorát varázsolhatunk belőle!
Hozzávalók
- 40 dkg zöld ceruzabab
- 10 dkg csiperkegomba
- 8 dkg bacon
- 4 ek olívaolaj
- 2 zsemle
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 lilahagyma
- 1 csokor kapor
- 1 csokor petrezselyem
- fél dl fehérbor
- só, bors
Elkészítés
A bacont kockázzuk fel, serpenyőben pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a felszeletelt gombát, a sót, a borsot és a bort. Ezután jöhet hozzá a felaprított fokhagyma, a lilahagyma és a petrezselyem. Pár percig lefedve pároljuk, majd adjuk hozzá a zöldbabot, keverjük el és pároljuk további pár percig. Ha megpuhultak az összetevők, zárjuk el alatta a gázt, végül forgassuk bele a felkockázott zsemlét, a felaprított kaprot és locsoljuk meg egy kis olívaolajjal. Azonnal tálaljuk.