Borsós-baconös tészta - Nagy adag parmezánnal a tetején
Imádom a könnyed tésztaételeket, így amikor megláttam a következő receptet, azonnal beleszerettem! Hamar elkészül és még laktat is!
Hozzávalók
- 400 g farfalle
- 150 g borsó
- 100 g parmezán
- 100 ml főzőtejszín
- 12 szelet bacon
- 1 tojás
- 1 chili
- mentalevelek
- só
Elkészítés
Enyhén sós vízben főzzük ki a tésztát. Mielőtt megpuhulna, pár percre adjuk hozzá a mirelit borsót is, hogy az is megfőjön. Közben keverjük el a tejszínt a tojással és a felaprított chilivel. A bacont aprítsuk fel és pirítsuk meg. Forgassuk bele a lecsepegtetett borsós tésztát, majd öntsük rá a tejszínes öntetet. Forgassuk jól össze, majd tálalás előtt szórjuk meg aprított mentával és a reszelt sajttal.