Pikk-pakk és kész ez a mogyoróvajas süti - Csak 3 hozzávalóból
Bár itthon még kevéssé ismert, külföldön hatalmas népszerűségnek örvend a mogyoróvaj. Ténylegesen kenhető péppé aprított mogyoró, a legjobb minőségűekhez zsiradékot és cukrot sem adnak hozzá. Mutatunk egy hihetetlenül egyszerű receptet, hogy te is megszeresd!
Hozzávalók
- 1 csésze cukor (ízlés szerint csökkenthető, ekkor zabliszttel érdemes helyettesíteni)
- 1 csésze mogyoróvaj (lehetőleg cukormentes)
- 1 tojás
Elkészítés
Keverd össze az összetevőket, majd a masszából formázz gömböket, tedd őket sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd egy villa segítségével lapogasd el és készíts mintát a tetejére. A sütőt melegítsd elő 180C°-ra és 6 perc alatt süsd készre őket. Ha az aljuk elkezdett barnulni, elkészültek. Jó étvágyat!