Citromos-zöldfűszeres főtt krumpli - Isteni köret húsételek mellé
Már ötleted sincs, milyen köretet készíts a húsételek mellé, amit még nem un a család? Végy néhány szem krumplit, főzd meg, majd ízesítsd zöldfűszerekkel! Mutatjuk a pontos receptet!
Hozzávalók
- 300 g burgonya
- 3/4 csésze apróra vágott friss fűszernövény (snidling, petrezselyem, rozmaring, stb)
- 1/4 csésze olívaolaj
- 3 ek friss citromlé
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- só
Elkészítés
A krumplit hámozzuk meg, vágjuk félbe és enyhén sós vízben főzzük meg. Az olívaolajat keverjük el a citromlével a zúzott fokhagymával és az aprított fűszernövényekkel. A krumplit csepegtessük le, tegyük át egy tálba és locsoljuk meg a zöldfűszeres öntettel.