Korianderes grillezett kukorica - A nyár kedvence
Nagy kedvencünk a kukorica, kész szerencse, hogy itt a szezonja! Többnyire főzni szoktuk, de érdemes grillezni is. Ehhez nem kell mást tennünk, csak egy ízletes páclét készíteni, amivel sütés közben folyamatosan kenegetjük. Mutatjuk hozzá a receptet!
Hozzávalók
- 6 cső kukorica
- 3 ek sózott vaj
- 1/3 csésze + 3 ek apróra vágott koriander
- 1 lime héja
- 1/2 lime leve
Elkészítés
Egy kis tálban keverjük el a vajat az 1/3 csésze korianderrel, a lime héjával és levével. A megtisztított kukoricát helyezzük a grillrácsra, és egy ecset segítségével kenjük be a páccal a tetejét. Pár perc múlva forgassuk meg, és a másik felét is kenjük meg. Addig forgassuk és kenjük, míg jól át nem sül. Tálalás előtt még szórjuk meg a maradék korianderrel.