Gyors citromos szelet - A legfinomabb piskóta krémes, hűsítő töltelékkel
Fárasztó napod volt? Mégis ennél valami finomat? Ha még van egy kis energiád, süsd meg a következő tortát, nem igényel túl sok időt, és nagyon megéri!
Hozzávalók
A tésztához
- 25 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 6 tojás
A töltelékhez
- 3 citrom
- 5 dkg cukor
- 2 dl tejszín
Elkészítés
A tésztához a tojássárgáját és a cukrot krémesre keverjük, a tojások fehérjét pedig kemény habbá verjük. A lisztet hozzáadjuk a tojásos cukros krémhez, melyhez óvatosan hozzákeverjük a felvert habot. A masszát beleöntjük egy kivajazott tepsibe, majd 200 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
A töltelékhez verjük kemény habbá a tejszínt. A citromokat facsarjuk ki és reszeljük le a héját. A cukrot oldjuk fel a citromlében, majd keverjük a habhoz. Ha ezekkel készen vagyunk, akkor vágjuk a kisült piskótát 2 részre. A citromos habot púpozzuk az egyik piskótalapra, majd borítsuk rá a másik lapot. Ezután tegyük be a hűtőben, hogy jól megdermedjen.