Epres-spenótos smoothie joghurttal - Reggeli egészségbomba
Kezdetben azt sem tudtam elképzelni, hogy egyáltalán a kezembe veszek olyan poharat, amiben zöldséges turmix van. Aztán sokat olvastam a jótékony tulajdonságairól és elkezdtem a gyümölcs turmixaimhoz hozzáadni mindig apránként zöldségeket is. Ma reggel epres-spenótos smoothie-t készítettem. Az íze meglepően finom, szinte csak az eper és a banán lágysága és krémessége dominál benne, de a spenót a színe és jótékony tulajdonsága miatt elengedhetetlen kelléke ennek a tartalmas, reggeli „egészségbombának”.
Marton Andrienn - ételstylist, receptíró
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Epres-spenótos smoothie joghurttal
Mennyiség: 2 bögre
Elkészítés: 10 perc
Hozzávalók:
- 50 ml víz
- 80 ml tehéntej (helyettesíthető: mandula- vagy rizstejjel)
- 3 marék jég
- 50 g natúr joghurt
- 1 db alma pucolva, magházát eltávolítva, húsát felvágva
- 1 db banán, héját lehúzva
- 1 csomag bébispenót levél
- 12 szem eper, szárát eltávolítva
- 2 ek. méz
Elkészítés:
Helyezzük egy turmixgépbe az összes alapanyagot, majd magas fokozaton krémes állagúra aprítsuk.