Recept

Céklás humusz friss zöldségekkel - Alakbarát ropogtatnivaló a filmnézős estékre

Céklás humusz friss zöldségekkel. Egészséges, nagyon laktató, mégsem hizlal. Tökéletes vendégváró falatok, amellett, hogy már a színei miatt önmagába "felöltözteti az asztalt".

Marton Andrienn - ételstylist, receptíró

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Céklás humusz friss zöldségekkel

Elkészítés: 15 perc
Előkészítés: 1,5 óra
Mennyiség: 4-5 főre

Ellenállhatatlanul finom

Hozzávalók:

  • 2 db közepes méretű cékla
  • 1 db konzerv csicseriborsó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. Pödör Pisztácia olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 ek. citromlé
  • só, bors ízlés szerint
  • 5 db sárgarépa
  • 15 szál zöld spárga
  • 1 db kígyóuborka

Elkészítés

A céklákat becsomagoljuk alufóliába, úgy, hogy előtte olíva olajjal, sóval, borssal bedörzsöljük. Sütőben, 250 fokon 1,5 óráig sütjük. A héját letisztítjuk róla, majd kockákra vágjuk.

Készítsük elő a céklákat

Egy edénybe beleöntjük a csicseriborsó konzerv tartalmát és hozzáadjuk a gerezd pucolt fokhagymát és a pucolt vöröshagymát. Lassú tűzön forraljuk még 1 órán keresztül.

A csicseriborsót főzzük meg

Amikor kész, a folyadékon kívül az edény tartalmát a turmixgépbe tesszük, amihez hozzáadjuk még a kocákra vágott sült céklát, a Pödör Pisztácia olajat és a citromlevet. Krémes állagúra pépesítjük. Ha nincs elég folyadék ahhoz, hogy a turmixgép alaposan szét tudja vágni a csicseriborsó keveréket, akkor öntsünk hozzá még az megmaradt léből. Ha a kívánt állagot elértük, akkor sóval, borssal ízesítjük.

Pépesítsük a hozzávalókat

Eközben előkészítjük a zöldségeket. Az uborkát megmossuk és szeleteket vágunk belőle, a répát megpucoljuk. A spárgát és a répát, forró, lobogó, sós vízbe tesszük 2 percig, majd utána áthelyezzük egy hidegvízzel teli tálba, amit teleteszünk jégkockákkal.

Készítsük elő a zöldségeket

A zöldségeknél először a forralásnak, majd a jegesvízbe való merítésnek azért van jelentősége, mert a zöldségek így ugyanolyan roppanósak maradnak, de kicsit puhábbak, míg a színük sokkal élénkebb lesz, mint nyersen.

Roppanós zöldségek

Brownie-t is sütnél? Vagy inkább salátát készítenél? Mutatok még két szuper receptet! Klikk a következő oldalra!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

Video Élénk színek, merész minták: Íme a 2025-ös divattrendek
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Recept
      Utazás
      Sajnos eddig is meglehetősen szeszélyes volt az idei április, és úgy látszik, ez a trend nem a mostani héten fog megtörni.
      Sztárok
      A Nemzet Színésze, aki egy évvel ezelőtt hunyt el, utolsó éveiben szinte teljesen elvonult a külvilágtól, és zárkózott agglegényként élte az életét. Ugyanakkor volt egy nagynevű kolléganője, akit...
      Lifestyle
      Vannak pillanatok, amikor a sors mintha észrevétlenül a hátunk mögé állna, és egy láthatatlan kéz finoman terelne a jó irányba. Három csillagjegy most épp ilyen időszakhoz érkezik: különleges áldás,...
      Lifestyle
      Te és a családod is imádjátok a krumplipürét, viszont szeretnétek a szokásosnál izgalmasabban fogyasztani? Akkor ezt a kevésbé ismert konyhai trükköt bizony nektek találták ki!
      Lifestyle
      Rengeteg sztár is erre a diétára esküszik, nem véletlenül, hiszen gyorsan lehet vele sokat fogyni vízhajtó hatásának köszönhetően.
      Lifestyle
      Bárhogyan is, ha kedveled az illatot, magabiztosabbnak érezheted magad, és boldogságot sugárzol – ami már önmagában is vonzóvá tesz mindenki számára, akivel találkozol.