Csirkesaláta avokádós dresszinggel - Mennyei vacsora
Ennél az avokádós öntettel meglocsolt csirkesalátánál finomabb vacsorát el sem tudunk képzelni! Laktató és még egészséges is. Íme, a receptje!
Hozzávalók
Az öntethez
- 1 kis érett avokádó
- 1 zúzott fokhagyma
- 2 ek kockára vágott lilahagyma
- ¼ csésze koriander
- ½ ek olívaolaj
- 1 ek joghurt
- 3 ek citromlé
- 3-5 ek tej
- ¼ tk fokhagymapor
- só, bors
A csirkéhez
- 300 g csirkemell
- 1 ek olívaolaj
- só
A salátához
- ½ csésze kockára vágott lilahagyma
- ¾ csésze kukorica
- ¾ csésze félbevágott koktélparadicsom
- 5 csésze felaprított saláta
Elkészítés
Elsőként készítsük el az öntetet: az avokádót hámozzuk meg, szedjük ki a magját, majd a többi hozzávalóval együtt tegyük egy aprítógépbe és pépesítsük össze. A csirkehúst aprítsuk fel, sózzuk meg és pár perc alatt olívaolajon süssük meg. Az elkészült húst tegyük egy salátástálba a saláta hozzávalóival együtt. Rendezgessük el, tálaláskor pedig csorgassuk a tetejére az avokádós öntetet.