Citromos tiramisu - Recept
A hagyományos tiramisut számtalan módon el lehet készíteni, csak néhány gyümölcs szükséges hozzá. Cikkünkben ezúttal a citromos verzió receptjét mutatjuk be. Isteni!
Hozzávalók
- 25 dkg babapiskóta
- 25 dkg mascarpone
- 5 dkg kristálycukor
- 5 dkg porcukor
- 2 dl habtejszín
- 1 nagy citrom
Elkészítés
Készítsünk szirupot: főzzük össze a 3 dl vizet a kristálycukorral és a fél citrom levével. A tejszínből verjünk kemény habot, amit aztán keverjünk hozzá a citrom másik felével ízesített mascarponéval, a citrom lereszelt héjával és a porcukorral. A babapiskótákat locsoljuk meg a sziruppal, a felét helyezzük el egy nagyobb tál alján, majd erre borítsuk a krém felét. Erre rétegezzük a babapiskóta második felét, majd pedig a krém második felét. Hűtőben fél napig pihentessük, hogy a piskóta megpuhuljon.
Ha Te is szereted a tiramisut, nyomj egy lájkot a cikkre vagy oszd meg másokkal is!