Zabpelyhes keksz - Recept
A nassolásról akkor sem kell lemondanunk, ha épp diétázunk, főleg ha ezt a zabpelyhes kekszet választjuk, ami a magas rosttartalmánál fogva, serkenti az emésztést.
Hozzávalók
- 15 dkg puha vaj
- 6 dkg barna cukor
- 6 dkg cukornak megfelelő édesítőszer (lehet folyékony is)
- 1 tojás
- 15 dkg zabpehely
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1/2 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 10 dkg tejcsokoládé, apróra vágva (elhagyható)
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra, és kibélelünk egy tepsit alufóliával. Ezután egy nagy tálba kimérjük a zabpelyhet, rá a lisztet, majd jöhet a szódabikarbóna, egy csipet só és ízesítésnek egy kis fahéj is. A vajat robotgéppel habosra keverjük a kétféle cukorral, majd hozzádolgozzuk a tojást. A csokit felaprítjuk és a lisztes keverékhez szórjuk, ezután a cukros-tojásos keveréket hozzákeverjük és az egészet fakanállal jól összedolgozzuk. A tésztából diónyi adagokat teszünk egymás mellé 5 centire az előkészített tepsire, majd ezeket nedves ujjal kicsit lelapítjuk. A zabpelyhes tallérok 10-12 perc alatt elkészülnek. Melegen még puhák, de ahogy kihűlnek, megszilárdulnak és ropogósak lesznek.
Ha te is szereted a kekszet, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Az igazi darálós keksz - Recept