Számoljunk le a betegségekkel a szuperételek segítségével!
A rohanó napok sokszor nem teszik lehetővé számunkra, hogy utánajárjunk, melyek azok a „szuperételek”, amelyek a kiváló stresszcsökkentő hatásaikról kapták az elismerő megnevezést. Rengeteg olyan élelmiszeripari termékkel találkozhatunk, amely hozzájárulhat egészségünk fenntartásához, a következő lista pedig segíthet abban, hogy újabb csodaszerekkel bővítsük éléskamránk tartalmát.
De mi is az a „szuperétel”?
Ez a kifejezés az évek folyamán egyre népszerűbbé vált a tudatosan táplálkozó fogyasztók körében, szinte beleolvadt az élelmiszerekkel és az egészséggel kapcsolatos nyelvezetbe. Bár a szónak nincs szakszerű meghatározása, és a megnevezéssel sem feltétlenül jár az orvosilag bizonyított, tudományos háttér, a lényege a változatos és a tápanyagokban dús élelmiszereken alapuló táplálkozás. A fogalom már a 20. század elején feljegyzésre került, de meglepő módon csak a közelmúltban lett igazán népszerű a tudatosan élők körében.
Közkedvelttől a bizarr ismeretlenig
Na de mit is eszik az, aki goji-bogyót, açaít, vagy lucumát tesz a kosarába vásárláskor? Akár fantáziát látunk a furcsa nevű alapanyagokban, akár irtózunk tőle, a hírek szerint mindegyikben van valami közös: tökéletes orvosságok különböző betegségekre és az öregedés távoltartására, amelyre mindenkinek szüksége van.