Citromos spagetti - Recept
Ma, a tészta világnapján a világ egyik legnépszerűbb ételét ünneplejük, a spagettit. Minden idők egyik legegyszerűbb étele pedig valószínűleg a citromos spagetti, ami akár kiváló köretként is funkcionálhat grillezett halételek mellé.
Hozzávalók
- 2/3 csésze olívaolaj
- 2/3 csésze frissen őrölt parmezán sajt
- 1/2 csésze friss citromlé (kb. 2 citrom leve)
- 3/4 tk só
- 1/2 tk frissen őrölt fekete bors
- 1/2 kg száraz spagetti tészta
- 1/3 csésze felaprított bazsalikom
- 1 ek reszelt citromhéj
Elkészítés
Öntsük az olívaolajat, parmezán sajtot, citromlevet, sót és borsot egy nagy edénybe, keverjük össze, majd rakjuk félre. Tegyünk fel egy nagy adag sós vizet főni, ha forr, adjuk hozzá a spagettit és főzzük, amíg meg nem puhul. Egy csésze főzővizet tegyünk félre. Keverjük össze a tésztát a citromos szósszal és bolondítsuk meg a bazsalikommal és a reszelt citromhéjjal, majd locsoljuk meg a tésztát a korábban félre tett főző lével. Ízesítsük az ételt igény szerint sóval és borssal, majd tálaljuk. Buon Appetito!
Ha szereted az olasz konyhát, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Egyszerű sajtos spagetti - Recept