Sárga burgonyafőzelék
A főzelékek nem csupán egészségesek, de egyben laktatóak is. Épp ezért minimum egyszer a héten iktassuk be az étkezésünkbe.
Hozzávalók
- 80 dkg burgonya
- 1 nagyobb fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk paradicsompüré
- 1 dl tejföl
- 1 ek margarin
- 2 dl húsleves
- só, bors
- pirospaprika
- kurkuma
- őrölt koriander
Elkészítés
Margarinon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott burgonyát. Egy perc pirítás után meghintjük pici pirospaprikával, 1 csapott mokkáskanálnyi kurkumával, ugyanannyi őrölt korianderrel, majd felöntjük a levessel, és belekeverjük a paradicsompürét. Megsózzuk, és fedő alatt megpároljuk. Az időközben elpárolgott nedvességet levessel vagy vízzel pótoljuk. Ha elkészült, belekeverjük a tejfölt, és átmelegítjük, de nem forraljuk.
Ezt is ajánljuk: Paradicsomos lencseleves - Katt ide!