Ananászos csirke
A távol keleti konyha egyik népszerű étele az ananászos csirke, de nem feltétlenül kell étterembe mennünk azért, hogy élvezzük ezt a különleges ételt. Érdemes otthon is elkészíteni, garantáltan az egész család kedvence lesz.
Hozzávalók
- 40 dkg csirkemell
- 1/2 ananászkonzerv
- 15 dkg sajt
- tejföl
- tejszín
- só
- bors
Elkészítés
A csirkemellet szeleteljük fel, borsozzuk, majd egy kevés olajon pirítsuk meg. Ezután egy vajjal kikent tepsibe fektessük le a megpirított húsokat. Sózzuk majd szórjuk meg a tetejét ananász darabokkal, ezután mehet a tetejére egy újabb adag csirkemell azután pedig ismét a só és az ananász. Addig rétegezzük, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Az ananász levét tejföllel és egy kevés tejszínnel összekeverjük, majd a szót öntsük a húsra. Lefóliázva pároljuk körülbelül 25-30 percet. Miután a hús megpuhult vegyük le a fóliát, ezután reszelhetünk a tetejére egy kevés sajtot és süssük még 10 percig az egészet.
Ezt is ajánljuk: Grillezett ananász - Katt ide!