Amarántos sajtkrém
Előételbe, levesbe is szórhatjuk, de süteményt is készíthetünk az aranylón csillogó amarántból, amely ősi gabonaként nemcsak különleges ízt ad étkeinknek, de olyan értékes összetevőket is tartalmaz, mint a vas vagy épp a kalcium.
Hozzávalók
- 200 g krémsajt
- 1 csésze pattogatott amaránt
- 1 szál zöldhagyma
- fél csipet bors
- friss petrezselyemzöldje ízlés szerint
Elkészítése
A sajtot egy kis tálban összekeverjük az amaránttal, majd beledolgozzuk a vékony karikákra vágott hagymát. A krémet megszórjuk borssal, petrezselyemzölddel, és összedolgozzuk. Más fűszereket is használhatunk. A krém tetejét megszórhatjuk még a maggal, és díszíthetjük hagymaszárral, paradicsommal. Teljes kiőrlésű kenyérből készített pirítóssal és zöldségekkel kínálhatjuk.
Készíts mogyorós amarántkorongokat!