Mogyorós amarántkorongok
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Az amaránt egyike a Föld legősibb mezőgazdasági terményének. Számos értékes összetevőt tartalmaz, köztük vasat, kalciumot, cinket és magnéziumot. Magjából liszt is készül, amellyel dúsíthatjuk a süteményekhez, desszertekhez előírt lisztet.
Hozzávalók (12 db-hoz)
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 2 teáskanál vaj felolvasztva
- 1/2 csésze porcukor
- 1/2 csésze összetört sós
- pörkölt mogyoró
- 1/2 csésze pattogatott amaránt
- 250 g étcsokoládé
- olívaolaj kenéshez
Elkészítése
Amíg a csokit megolvasztjuk a gőz fölött, 250 fokra előmelegítjük a sütőt. A mogyoróvajat összedolgozzuk a vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, megkeverjük, majd beleszórjuk a mogyorót és az amarántot, és összekeverjük. A muffin formát 5 percre sütőbe tesszük, majd olívaolajjal finoman kikenjük. Ezután belecsorgatjuk a formába a csokit, a következő réteg a mogyorós massza lesz, amely tetejét lesimítjuk. Az édességet formástól tegyük a fagyasztóba legalább 30 percre. Az amarántos falatokat a kés hegyével könnyen kiszedhetjük a formából.
Kóstold meg az amarántos sajtkrémet!